8 reguli pentru a crește o barbă deasă și uniformă

Ești gată să îți crești acea barbă deasă și uniformă pe care ți-ai dorit-o întotdeauna? Îți vom prezenta 8 trucuri simple prin care poți obține un look masculin cât mai simplu.

1. Cel mai important, ai răbdare

Am început cu pasul cel mai greu. O barbă epică se obține prin răbdare și autocontrol. Când părul facial începe să crească, rezistă nevoii de a-l tunde sau aranja în primele 4 săptămâni. Firele de păr nu cresc toate în același timp, așa că acest pas ajută la creșterea lor uniformă. Încearcă să ai o dietă sănătoasă, plină de proteine, vitamine și minerale, să faci sport și să ai somnuri odihnitoare, iar barba va crește chiar mai repede, spun specialiștii.

2. Alege-ți forma

După perioada în care ai lăsat barba să crească în mod natural, gândește-te la stilul pe care ți-ai dori ca această să îi aibă. Dacă vrei ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor, apelează la serviciile unui bărbier cu experiență, consultați-vă și lasă-l pe el să îți dea o formă definitită a bărbii, potrivită pentru dorințele tale.

3. Tunde-o regulat

Diferite tipuri de barbă necesită diferite diferite intervaluri de tundere. Întreabă-ți specialistul când îți recomandă să vii la întreținere și respectă intervalul stabilit. Așa te poți asigura că barba ta nu își pierde forma pentru care ai așteptat-o atât de mult.

4. Spală-ți barba în mod regulat

Acest aspect este foarte important. Nu este vorba doar de firele de păr din barbă, care pot reține praf și resturi alimentare, cât și de pielea de sub aceasta. Îți recomandăm să îți cureți barba o dată la câteva zile cu produse speciale pentru îngrijirea bărbii, apoi o poți usca ușor cu un prosop curat.

5. Folosește ulei pentru bărbă

Orice bărbat cu barbă lungă trebuie să aibă un ulei care îi menține firele de păr hidratate. După ce ți-ai spălat barba, aceasta poate deveni mai uscată, greu de gestionat și mai predispusă la rupere. Uleiul de barbă este conceput pentru a reface și hidrata pielea și părul, astfel încât barba să rămână moale, sănătoasă și ușor de aranjat.

6. Învață să îți “antrenezi” barba

Tunsoarea regulată va menține forma generală a bărbii, însă mai există câteva trucuri pe care le poți practica dacă îți dorești ca firele de păr să crească uniform în aceeași direcție. Trece un pieptene prin barbă de sus în jos pentru a aranja firele “încăpătânate” și pentru a le “antrena” să crească în jos. Poți apela chiar și la produse de fixare, pentru ca barba să stea aranjată întreaga zi.

7. Nu uita de mustață

În cazul în care stilul de barbă ales are și mustață, nu uita că aceasta nu trebuie neglijată. Pentru a menține o mustață cu aspect estetic, o poți tunde foarte puțin o dată la fiecare 3-4 zile.

8. Asigură-i nutrienții de care are nevoie

O casă nu se poate construi fără materiale prime și aceeași regulă se aplică și asupra părului facial. Barba e făcută din proteine, grăsimi și vitamine precum B5, B3, și B9, așa că îi poți asigura nutrienții de care are nevoie consumând alimente precum carne slabă, nuci, gălbenușuri de ou, lapte și verdețuri.

Știm, sunt multe reguli și uneori nu ai timp să le aplici pe toate. Mai bine vii în barbershop-ul nostru și ne lași pe noi să te ajutăm să obții barba mult dorită. Programează-te simplu și rapid la unul dintre specialiștii Fresh Salon pe acest link (click aici) sau prin telefon 0744 290 083.