Beneficiile epilării cu ceară

Se apropie sezonul cald și perioada în care apelăm cel mai des la diverse metode de îndepărtare a părului de pe corp și față. Dacă îți dorești o soluție mai durabilă ca lama de ras și crema depilatoare, dar în același timp mai puțin dureroasă ca epilatorul electric sau epilarea definitivă cu laser, atunci trebuie să apelezi la epilarea cu ceară.

Epilarea cu ceară este o soluție completă de îndepărtare a părului, potrivită atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În salonul nostru folosim ceară tradițională și de unică folosință și vrem să vă prezentăm motivele pentru care considerăm că aceasta este cea mai bună metodă de îndepărtare a părului nedorit.

Părul va crește mai puțin între ședințe

În timpul epilării cu ceară, firele de păr sunt smulse de la rădăcină și se dezvoltă pe rând, rezultatul fiind de păr mai moale și mai rar în primele săptămâni. Epilarea cu lama sau cremă depilatoare taie firele de păr la nivel cu pielea, ceea ce face ca acestea să crească în același timp, de la același nivel, de aici și senzația de fire groase și dese. Cu alte cuvinte, ședințele de epilare cu ceară pot fi efectuate la distanțe de 2-4 săptămâni, până când firele de păr încep să devină vizibile și deranjante.

Epilarea cu ceară face pielea mai fină

Epilarea cu ceară îndepărtează stratul exterior al pielii, ceea ce înseamnă că pielea ta se va simți mai fină și mai strălucitoare. Îți recomandăm să îți exfoliezi pielea cu câteva zile înainte de programarea la epilare pentru a pregăti zona pentru procedură. Pielea nu trebuie exfoliată în ziua programării, deoarece acest lucru poate face pielea prea sensibilă. Acest truc ajută nu numai la netezirea texturii pielii, ci și la eliminarea firelor de păr crescute în piele.

Epilarea cu ceară poate fi confortabilă

Dacă este pentru prima dată când apelezi la această metodă de îndepărtare a părului, există posibilitatea ca procedura să fie puțin dureroasă, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărei persoane. Cu toate acestea, cu timpul devine o procedură suportabilă și chiar lipsită de dureri, mai ales după ce părul începe să crească mai rar și mai fin. Nu ai motive de teamă, mai ales dacă întâlnești un specialist cu experiență care se asigură că ai parte de toată atenția în timpul procedurii. Este cu siguranță o metodă mai plăcută față de epilatorul electric sau laser.

Pielea va fi mai puțin predispusă la inflamații

Îndepărtarea părului în mod repetat prin radere duce în timp la inflamarea cronică a pielii și implicit la pete pigmentare. Epilarea cu lama sau aparatul de ras poate provoca iritații și inflamare din cauza acțiunii repetate de frecare. Pielea, pentru a se proteja, devine mai groasă și melanocitele (celulele care produc pigmentul din piele) devin mai active. Prin epilarea cu ceară prevenim expunerea la frecări repetate și șansele de a dezvolta decolorarea pielii. Deși există riscul ca pielea sensibilă să se înroșească după ceară, efectul va dispărea după câteva ore.

Epilarea cu ceară nu lasă semne

Cu toții ne-am îndepărtat părul cel puțin o dată cu lama de ras. Ai observat probabil că de multe ori lasă semne inestetice, precum tăieturi și zgârieturi. Chiar dacă nu sunt semne permanente, este frustrant să nu te bucuri de o piele perfectă, mai ales în sezonul cald. Epilarea cu ceară este sigură și îți permite să te bucuri de acea piele strălucitoare, impecabilă. Există rareori cazuri în care procedura cu ceară lasă ușoare vânătăi, în cazul pielii sensibile sau atunci când ceara nu este trasă corect de pe piele.

Te bucuri de atenția unui specialist

Pentru ca epilarea cu ceară să aibă cele mai bune rezultate, ar trebui să alegi întotdeauna o epilare profesională înainte de a încerca să vă epilați cu ceară acasă. Un specialist știe exact cum să gestioneze fiecare pas al procedurii, are tehnicile potrivite și multă experiență în spate. Nu-ți pune pielea în pericol și scapă de stresul epilării acasă. Te așteptăm în salonul nostru din Dristor, sector 3, pentru o experiență completă de înfrumusețare și relaxare!

Programează-te online aici