Mituri și adevăruri despre unghiile cu gel

Îți faci de ceva timp unghiile cu gel sau te gândești să încerci acest tip de manichiură, însă poate auzi prea multe păreri în jurul tău și nu știi care dintre acestea reprezintă adevărul și care sunt doar mituri. Nu-ți face griji. Am scris acest articol tocmai pentru a îți explica de ce manichiura cu fel este o alegere bună atunci când îți dorești unghii sănătoase, rezistente, cu aspect impecabil.

Mit: Lampa UV cauzează cancer de piele

Fals. Ai auzit probabil în jurul tău păreri despre efectul lămpilor UV asupra sănătății. După cum probabil știi, manichiura cu gel include uscarea gelului în lampa UV în etape de câte aproximativ 30 secunde. Conform experților, asta echivalează cu expunerea pe care o ai la soare atunci când duci gunoiul în fața blocului sau a casei. De asemenea, lămpile UV moderne pentru manichiură conțin filtre pentru a permite trecerea doar celor mai sigure raze UV-A (cea mai sigură parte din spectrul UV), așadar chiar nu există motive de teamă. Dacă totuși vrei să iei măsuri suplimentare de protecție pentru a te simți mai confortabil, poți aplica protecție solară pe mâini înainte de programarea la manichiură.

Mit: Unghiile trebuie să respire

Fals. Unghiile nu “respiră” și nu e nevoie de pauză o dată la câteva luni sau câțiva ani, așa cum probabil ai mai auzit. Aceasta este una dintre cele mai întâlnite concepții greșite despre manichiura cu gel. Unghiile își extrag tot oxigenul și vitaminele din patul unghial (situat sub placa unghială), așa că gelul sau oja aplicate fără pauze nu dăunează în realitate. De fapt, gelul poate acționa ca o barieră protectoare a unghiei asupra influențelor externe. Așa că nu îți face griji în privința asta, poți purta unghii cu gel pe o perioadă oricât de lungă.

Mit: Rosul unghiilor este dăunător

Adevărat. Există multiple cauze pentru care oamenii își rod unghiile, unele dintre ele fiind stresul, anxietatea, oboseala, sau emoțiile. Află însă că acest obicei nu este sănătos deloc. Nu numai că dăunează din punct de vedere estetic, dar poate avea efecte negative și din punct de vedere medical.
Atunci când îți rozi unghiile, toate bacteriile, precum stafilococul și streptococul pot ajunge în gură și apoi în organism, spun experții. În cazul persoanelor care își rod unghiile, manichiura cu gel este chiar recomandată pentru că ajută la renunțarea la acest obicei dăunător.

Mit: Petele albe de pe unghii înseamnă insuficiență de calciu

Fals. Nu are legătură neapărat cu unghiile cu gel, ci mai degrabă cu sănătatea generală a unghiilor, însă cu siguranță ai auzit acest zvon despre petele albe care apar pe suprafața unghiilor. Conform Dr. Dana Stern, dermatolog și specialist unghii, punctele albe reprezintă de fapt vânătăi apărute în urma unei traume sau accident și nu are nicidecum legătură cu deficitul de calciu din corp. Așadar, semnele albe apar în urma unei lovituri pe suprafața unghiei și pot rămâne acolo săptămâni întregi. Acesta este cel mai întâlnit motiv care duce la apariția petelor albe pe unghie.

Mit: Gelul distruge unghia naturală

Fals. Gelul în sine nu are efect dăunător asupra sănătății unghiei, ba chiar creează un strat protector împotriva factorilor din exterior. Ce poate dăuna însă unghiilor naturale este aplicarea și demontarea incorectă a unghiilor. Asigură-te că tehnicianul tău de unghii are o experiență destul de vastă încât să știe cum și cât este corect să pilească unghiile, atât atunci când aplică gelul, ci și când îl îndepărtează. De asemeena, asigură-te că respectă toate normele de siguranță și igienă și că ustensilele folosite sunt curățate și sterilizate înainte să îți atingă pielea și unghiile. Așa că stai fără griji! Dacă persoana care se ocupă de unghiile tale știe ce face, unghiile cu gel nu vor avea niciun efect negativ asupra sănătății unghiilor și pielii.

Dacă îți dorești să încerci manichiura cu gel într-un salon cu experiență, te poți programa online apăsând click aici sau la numărul de telefon 0744 290 083. Te așteptăm!